Hårtransplantation

Posted on

>> Titta på patientbilder

Hårtransplantation med FUE-metoden

Hårtransplantation
Hårtransplantation

Denna metod är beroende av att utvinna follikulära enheter alltså hårsäckar med speciella nålar. Inga skalpeller används.

Varje hårsäck är en liten orgel och en follikulär enhet består av cirka 1-4 hårstrån. Innan operation måste området där hårsäckarna tas ifrån rakas. ”Donatorområdet” där hårsäckarna tas ifrån är på bakhuvudet, som är det området som inte berörs av håravfall.

FUE-metoden utförs under lokalbedövning, hårsäckar transplanteras ett efter ett till det hårlösa området.

Det finns många fördelar med denna metod. Inom en vecka stängs bland annat de små hål som uppstår när hårsäckarna plockas ut, detta utan att lämna ärr.

I hela sessioner kan upp till 3 500 hårsäckar eller med andra ord 7 000-9 000 hår transplanteras på en dag. Eftersom inga blödningar, domningar eller ärr uppstår finns inget behov av att vänta mellan sessionerna, vilket är förfarandet i klassisk teknik.

Om det inte finns tillräckligt med hår på huvudet (donatorområdet), kan follikulära enheter tas från andra delar (bröst, rygg, mage, ben etc) av kroppen och överföras till huvudet. Antalet hår på en människas huvud är inte ett kriterium för att vara en fullgod kandidat för hårtransplantation.

Eftersom alla hårsäckar tas bort ett efter ett av kirurgen blir det dyrare. Dessutom tar det längre tid än andra enklare metoder.

När kvinnor vill genomföra hårtransplantation med FUE-metoden rakas underhåret på bakhuvudet, detta för att donatorområdet inte ska vara synligt. Därefter tranplanteras hårsäckarna var för sig. På grund av det komplicerade i att inte kunna raka bort allt hår på huvudet går det inte transplantera lika många hårsäckar.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s